top of page

Provocarile unui antreprenor si recomandari pentru a le depasi

20 august 2016


De-a lungul carierei noastre am lucrat cu multi antreprenori oferindu-le consultanta si servicii financiar-contabile utilizand cele mai bune practici disponibile noua, in calitate de consultanti, pentru ca business-ul lor sa prospere si sa-si indeplineasca scopul pentru care a fost creat.

In ultima perioada, am remarcat ca exista o serie de aspecte repetitive in provocarile pe care le intampina antreprenorii – fie ca sunt la inceput de drum, fie ca afacerea lor are o vechime mai mare in piata. In articolul de astazi abordam 3 dintre cele mai cele mai intalnite provocari ale unui antreprenor si posibile solutii.

  1. Echipa si delegarea sarcinilor

Creeaza echipe competente carora sa le delegi responsabilitati clare si bine delimitate cu privire la aspectele ce tin de gestionarea afacerii. Un membru cheie in echipa ta este „responsabilul departamentului financiar-contabilitate”. El este cel care isi concentreaza atentia pe aplicarea reglementarilor financiar-contabile in vigoare, conformarea cu aspectele fiscale si intocmirea unor situatii financiare, care sa ofere o imagine fidela si corecta utilizatorilor interni si externi. Responsabilitatile legate de evidenta clientilor si raportarea vanzarilor, evidenta furnizorilor si cheltuielile angajate, evidenta stocurilor si urmarirea vechimii acestora sau cash flow-ul este recomandat sa fie alocate unor persoane dedicate care sa poata furniza informatii operative corecte si in timp util. Delegarea responsabilitatilor catre persoane specializate aduce claritate, separarea atributiilor, pentru ca afacerea sa creasca intr-un mod sanatos.

  1.  Profitabilitatea afacerii

Nu pierde niciodata din vedere premisele care sa duca la profitabilitatea afacerii. Informarea corecta si la timp cu privire la elementele de baza din viata unui business sunt vitale in asigurarea continuitatii activitatii unei afaceri. Construirea unui plan de afaceri bine gandit si apelarea la un consultant specializat sunt de nepretuit si iti maresc sansele pana la 100% sa faci lucrurile corect. Cand pornesti la drum ”stapaneste” cifrele si fii permanent constient de intrebarea: cu resursele pe care le ai, cat de mult poti sa sustii o afacere profitabila? De asemenea, urmarind profitabilitatea afacerii, fundamenteaza o structura clara a costului de poductie si asigura-te ca obtii profit din care vei fi remunerat, in calitate de asociat si vei putea investi si in afacerea ta continuu.

  1.  Consultanta

Apeleaza din timp la o echipa de experti pentru servicii de consultanta, astfel incat impreuna cu aceasta sa stabilesti caile potrivite de functionare si optimizare financiar-contabila si fiscala a afacerii tale.

Suntem aici pentru a avea grija ca toate activitatile companiei tale ce tin de zona financiara, contabila si fiscala sa fie prestate in conformitate cu reglementarile specifice in vigoare din Romania si cu specificul abordarii clientilor pe care l-am construit in peste 20 de ani de activitate. Te asteptam sa stam de vorba si impreuna vom gasi cele mai bune solutii posibile pentru afacerea ta.

Comments


bottom of page